2018 – Program

Her er programmet for årets festival. Vi har glædet os SÅ meget til at præsentere det for jer. Her er noget for enhver smag, både etableret og nyt, og vi er stolte over at kunne forsætte tradtionenen med at skabe trygge og professionelle rammer for en masse unge kunstnere og bands med masser af drive. Læs mere om de forskellige artister nedenfor.

Udover en masse musik vil der være aktiviteter på pladsen i løbet af dagen. Her kan nævnes:

– Raketaffyring v/ Brorfelde observatorium
– Ansigtsmaling
– Klovnerier og ballondyr
– E-sportsområde
– Foldboldlege
– Petangue og lokalhistorisk galleri

..og ikke mindst vores yderst velassorterede tombola med alle de flotte sponsorgaver.

Nedenfor kan du læse mere om de spændende kunstnere der optræder på festivalen.

Baggårdens bolcher er også med i år. De er et orkester på tre mand der har spillet sammen i mange år.

De spiller akustisk musik – med forstærkning, hvis dette er nødvendigt. Det er gamle og nye gårdsangerviser/sange – fra Jeppe Åkjær til Kim Larsen.

Der bliver spillet på sav, kontrabas, harmonika, guitar, banjo, kazoo mv.

https://www.youtube.com/watch?v=zlZLjl5patU

BluesKartellet er tilbage på festivalen i år. Bandet har spillet sammen i et par år og er alle garvede musikere. Flere af gruppens medlemmer optrådte på festivalen tilbage i storhedstiden i 90’erne.

Bluesmusikken har fulgt dem i mange år og de vil på festivalen tage dig i hånden og føre dig gennem udviklingen, af det de selv beskriver som baggrunden for al anden musik.

Tjek Blueskartellet ud her: https://www.facebook.com/Blueskartellet/videos/1904806579761855/

Forsanger William har boet hele sin barndom i Tølløse, hvor han i mange år udviklede sine musikalske færdigheder i byens musikskole. I løbet af disse år blev det bl.a. til en 1. plads i “Talent på spil”-konkurrencen på tværs af Holbæk, Odsherred og Kalundborg.

Som så mange andre før, trak William for nyligt teltpløkkerne op for at studere i København. Her fandt han en gruppe drenge der kunne supplere hans talent og dette skal Tølløse naturligvis også nyde godt af.

I Devas’ univers mødes ørehængende pop med lækker funk og skarpe synthesizers. Det København-baserede band spiller lettilgængelig musik, som de fleste kan forholde sig til. Devas bestræber sig samtidig på at skille sig ud fra mængden ved at inkorporere atypiske elementer og skrive andet end intetsigende kærlighedsbaskere. De groovede rytmer og fængende melodier gør det svært at holde kroppen i ro.

Father Wood spiller solid rock ’n’ roll og er uden tvivl festivalens mest mørke og hårdtslående tilføjelse til årets program. Musikken er ekspressiv og voldsom med tunge basgrooves og desperate guitarriffs. Sangene afspejler en verden i brand, hvor ingen kan eller evner at gøre noget ved det – et hårdtslående opråb om at vågne op af døsen og skride til handling, inden det hele brænder.

Gå ikke glip af de 3 drenge fra Smidstrup (Hvalsø), når de fører os ind i deres mørke og dystre univers ud på de sene aftentimer.

Holbæk Kulturskole (tidligere Holbæk Musikskole) stiller talstærk op når de sparker festen i gang på festivalens ene teltscene.

De præsenterer to af kulturskolens bedste sangere, Karoline Møller Kastrup og Vicki Munk Klarup, som synger sange af bl.a. Tim Kristensen, Sia og Amy Winehouse.

Tredje klasserne fra Kildedamsskolens Tølløseafdeling optræder med egne sange og sidst men ikke mindst, så lukker og slukker kulturskolens bigband ballet med et brag.

Hövring er Danmarks nye skud på stammen inden for Alternativ Rock/Pop. Bandet bevæger sig musikalsk mest inden for rock, men henter også inspiration fra genre som soul, blues og funk. Blandt inspirationskilderne kan danske Kashmir, Hozier og Chris Stapleton nævnes.

Bandet består af frontmand Victor Hövring, vis alsidige og særprægede vokal danner rammen om bandets inspirerende klang. Victor bliver akkompagneret af musikerne Andreas (Tølløse-dreng), Jacob og Ross, der alle mestrer deres instrument i en sådan grad, at det behager selv de mest kræsne øregange.

På trods af bandets fodfæste i rocken, omfavner Hövring et bredt publikum i kraft af den store alsidighed, der er at finde i bandets sange.

Hövring kan findes på Facebook og Instagram samt SoundCloud:

https://www.facebook.com/hovringband/

https://www.instagram.com/official_hovring/

Ida Vermehren var i mange år en flittig bruger af Sejergaardsskolens Musikskole, hvor hun især dyrkede sang og sammenspil, og allerede dengang var man ikke i tvivl om hendes store musikalske talent.

Via et efterskoleophold og MGK i Køge går Ida Vermehren nu på andet år på musikkonservatoriet i Odense, hvor hendes hovedfag er sang. Hun skriver desuden sine egne sange, som hun selv akkompagnerer på guitar.

Ida har flere gange været udvalgt af P3’s “Karrierekanonen” som et nyt, interessant musiknavn på den danske musikscene.

https://www.youtube.com/user/pigenfin

Med udgangspunkt i fantasifulde historier til hvert nummer, inddrager Jonas både børn og voksne i en magisk rejse.

Det bliver en leg for publikum – og det kan mærkes i måden hvorpå børnene bliver aktivt inddraget.

Læs mere om Jonas på hans hjemmeside: http://www.showtryl.dk/

Krede Kridt er en gudsbenådet guitarist som optrådte i mange år på festivalen i flere forskellige konstellationer heriblandt CrossRoads, Krede Kridt Band, Woodstrup Jam m.fl.

Med sig bringer han flere gamle kendinge fra den gamle festival, som uden tvivl vil få nostalgien i højsædet og danseskoene på overarbejde, når de fyrer op for en ordentlig omgang Bluesy Rock’n’Roll.

Stefan Andersen på trommer kendt fra mange gamle bands i Tølløse, Lars Ulrik Preisler og Brian Andersen fra Woodstrup Jam og ikke mindst Tølløses egen Liva Weel, Marie Louise Bahn på vokal.

Alt i alt et et rocket og spændende gensyn med gamle deltagere fra festivalen som glæder sig meget til at spille slotsparken op igen!

Tryllekunstneren Lars U kommer og optræder med sit komiske trylleshow, hvor stilen på en gang er selvironisk, fantastisk, elegant og frem for alt komisk.

Lars U bruger altid frivillige fra publikum, og det hvor bl.a. balloner er en del værktøjet. Han har gennem årene optrådt mere end 1000 forskellige steder og Tølløse Festival bliver nummer 1001.

Med sit set, som indeholder både soul, pop og egne sange, kommer Marius vidt omkring i musikkens hjørner. Fra sing-alongs til dem han selv har skrevet, skaber han en unik kontakt med publikum og sørger for at få alle med.

På et sted hvor der er plads til alle, inviterer han publikum med og holder en fest på scenen – og det er garanteret, at dette også vil ske på årets Tølløse Festival. Marius glæder sig utrolig meget, og håber på at se dig!

https://www.youtube.com/watch?v=RA4N2MkiY1s

Neverland er nogle glade og passionerede unge fra 7. og 8. klasse, vi elsker at spille musik og derfor er vi startet i bandet på Tølløse Privat- og Efterskole.

De er et band på fire medlemmer, og er faktisk det eneste privatskoleband på Tølløse Privat- og Efterskole.

De nyder hinandens selskab og at spille med hinanden. Neverland spiller for det meste pop.

Sidste år måtte dette fremragende ensemble desværre aflyse i sidste øjeblik, da forsanger Paul Wilkinson kørte galt på jernhesten. Heldigvis er han tilbage og stærkere end nogensinde og han har forsikret os om at han fremover vil holde sig fra den slags aktiviteter. Derfor kan du roligt glæde dig til den tidligere tølløse-borger og hans band The Station.

Paul skriver musikken, der handler om livets op-og nedture med fokus på historier om kærlighed, tab og inspiration. Altid melodisk og med en inspirerende nerve. Det handler om parforholdets gode og svære sider, og om hvordan livet kan føles, når kompromisløs forelskelse i et andet menneske tager over.

Bandet The Station er kraftværket bag Pauls sange. De bringer sangene til live med en country-rock stil der blandes med den mere traditionelle engelske poprock genre – en interessant musikalsk kulturblanding med et stærkt og bredt stilistisk fundament.

Blandingen af det engelske og danske er med på scenen, hvilket skaber en sjov atmosfære med god inddragelse af publikum.

Igen i år kan vi præsentere Ragna Ea til den officielle åbning af festivalen med sangen “Byen hvor vi bor”.

Derudover kan du glæde dig til en hel koncert med Ragna Ea og hendes musikalske makker Per Nielsen. De leverer poetiske viser på dansk indhyllet i et nordisk klangunivers med klaver og akustisk guitar/bas.

Repertoiret består af sange fra Ragna Eas nye EP ”Æbletræet sner” og fra hendes album ”I nordenvindens træk”, som blev nomineret til en grammy for Årets Danske Visealbum i 2007. Det er musik for publikummet, der sætter pris på de små eftertænksomme stunder, hvor sjælen stilles ind på at lytte.

https://www.youtube.com/watch?v=dFiKkhGgqcE

Rasmus Nelausen er en 23 årig sanger, sangskriver og guitarist der siden sommeren 2016 har været i gang med at slå sine rødder fast i det danske sangskriver miljø. Halvdelen af hans liv har været fyldt med musik, med guitaren som hovedinstrument og det kan høres i hans sange der ofte er præget af melodiøse guitarmelodier. Sangskriveren Rasmus Nelausen opstod efter en periode med tvivl, spørgsmål og ulykkelig kærlighed, følelser der manifesterede sig i sangtekster og melodier.

Siden 2016 har han optrådt rundt omkring i Danmark og det er sågar blevet til optrædener på Skvulp Festival, Tønder Festival og Copenhagen Songwriters Festival samt jobs i Tyskland og Norge. Sangene tager udgangspunkt i egne erfaringer og følelser hvilket medvirker til nogle dybt personlige og følsomme sange om emner alle kan relatere til; Kærlighed, længsel, tvivl, glæde, sorg.

I December 2017 udgav Rasmus Nelausen EP’en ”If Strange Days Return” der kan høres på alle streaming tjenester. EP’en blev udgivet digitalt igennem pladeselskabet Oak Mountain Black Swamp.

Se og hør højdepunkter fra Rasmus Nelausens koncert i No. 1: https://www.youtube.com/watch?v=w1imFJkoEqw

Reload er et voksen-kor med gang i den! De har etableret sig under Holbæk og Omegns Musikskoles vinger og synger et blandet repertoire.

Til Tølløse Festival kan vi bl.a. glæde os til sange af U2 og Sanne.

Showholdet er et udtaget spring-rytmehold for springgymnaster i Tølløse og omegn. Holdet har særligt fokus på videregående spring, videregående rytmeserier og –sekvenser samt opvisningstræning hvor rytmedelen kobles sammen med springdelen på en underholdende måde.

https://www.youtube.com/watch?v=PWBgAAKK0zs

Study Jazz spiller hovedsagelig swingnumre fra “The golden Age Of Jazz” og holder i det daglige til på Holbæk & Omegns Musikskole Gruppens repertoire består bla. af numre som As Time Goes By, Stormy Weather, All Or Nothing At All m. fl.

Study Jazz har Lene Andrä Møllebro på vokal sammen med guitaristerne Claus Koch og Karl Sørensen og Thomas Borchersen på bas.

Hør et par af deres numre her https://bit.ly/2IJMJG8 og her https://bit.ly/2tSoz83Niels Viggo Nielsen

Sidste år spillede The Formænd den store teltscene op med stor succes.  Det har de heldigvis sagt ja til at gøre igen. De spiller dejlige danske 80’er hits, som du garanteret kan synge med på og helt sikkert danse til – så puds danseskoene og smør stemmen, så holder vi fest sammen! Hør hits fra Dodo and the Dodos, Tøsedrengene, Rocazino, Halberg Larsen band og mange, mange flere.

Udover bandets anmelderroste koncert på Tølløse Festival 2017, så har The Formænd såmænd også varmet publikum op for kendte danske navne som Søs Fenger, Zididada og Rugsted/Kreutzfelt, og har holdt syng med-aftener og 80’er fest i No. 1, og spiller derudover til en række private fester.

Alle bandmedlemmer bor eller arbejder i Tølløse – på Sejergaardsskolen, der leverer skoleleder, musikskoleleder, musiklærer og en nuværende bestyrelsesformand og de to foregående bestyrelsesformænd til bandet.

https://www.youtube.com/watch?v=y1_EQ5yhNZc

Trylle Mikkel leverer et show, hvor børnene (og barnlige sjæle) bliver suget ind i en verden af forundring, overraskelse og latter.

Det er et privilegium for Mikkel at trylle for børn, deres kritiske sans og samtidig deres umiddelbare engagement til den magiske verden.

Se et show hvor publikum i alle aldre fra 4 til 150 år bliver engageret og er med hele vejen gennem showet.

Se mere på: http://falbemagic.dk/tryl/