2020 – Program

Der arbejdes på at få lavet et mindst ligeså spændende program for 2020 som vi kunne præsentere sidste år. Ligeså snart der er nyt vil programmet på denne side blive opdateret.

Udover en masse musik vil der ligesom de forrige år, være aktiviteter på pladsen i løbet af dagen.

Nedenfor kan du se programmet som det så ud i 2019.

Se også på vores Facebook side for at følge med i nyheder.

Nedenfor kan du læse mere om de enkelte kunstnere.

A Cloudy Cover er en gruppe bestående af 4 fyre fra St. Merløse. De spiller covermusik på akustiske instrumenter, som dog er forstærkede når de spiller for større forsamlinger. Trommeslageren spiller på en cajon, som er et specielt slagtøjsinstrument, der giver en god fornemmelse af rytme til de 2 guitarer og godt med vokalarrangement til sangene for dem der er til harmonier. Derudover har de altid forskellige andre instrumenter med som krydderi.

Setlisten består af en god blanding populærmusik gennem de sidste 50 år; som f.eks.: Englishman in New York (Sting), Money For Nothing (Dire Straits), Another Day in Paradise (Phil Collins), Here Comes the Sun (Beatles), Thorn in my Side (Eurythmics), Black Velvet (Alahna Myles), SOS (ABBA), Cecilia (Simon & Garfunkel),  Good Vibrations (Beach Boys) Losing My Religion (REM) osv osv.

https://www.facebook.com/A-Cloudy-Cover-566433580083760/

https://soundcloud.com/nobody-s-cloud/acloudy-medley?fbclid=IwAR0Oy33RES4mym9AJXE6GsropN_JvoR-0hrBNno_QdBILRS_YDZxWr6fjsw

Baggårdens Bolcher består af 3 mand som spiller på harmonika, kontrabas, ukulele, sav, guitar, banjo, kazoo m.m.

De spiller akustisk musik og synger mest på dansk. Numre, som er tilpasset deres publikum. Eksempelvis om det er børn eller ældre mennesker.

Ofte spiller de også på opfordring.

De spiller nogle af de mange uforglemmelige numre fra den danske sangskat: lige fra Jeppe Åkjær til Kim Larsen – til et enkelt nummer af Volbeat. (Gæt hvilket). Der er også enkelte egne numre på repertoiret – numre, som I snart kan lære at kende!

Alle numre må der gerne synges med på!

Deres normale bas og sav-spiller (savfører!) er desværre lovet væk udenlands denne dag – så de har vikar med på bassen – noget han – med succes – har prøvet før.

https://www.facebook.com/baggaardensbolcher/

I foråret 2016 blev endnu en jam-session mellem de fire venner Simon Fogh Karlshøj, Kristian Karlsson, Alexander Cortez og Teis Thomsen starten på et eventyr under navnet B-siden. Bandets navn kommer sig af at de fire herrer alle har prøvet at bevæge sig på B-siden af samfundet, om det så handler om det/den manglende uddannelse, job, forhold, livsmål eller lignende. Og musikken hørte nok ikke til på ”Side A” af albummet dengang eventyret begyndte.

På scenen vil man opleve fire ligeværdige musikere med hver deres forcer der mødes i skøn harmoni og bakker hinanden op som var de det danske landshold til EM 1992. Alle kommer til orde og er medskaber til den folkelige stemning der bredes fra scenen, gennem publikum og hele vejen ud til ølteltet.

De fire gutter fra Roskilde udgav I juni 2017 deres debutalbum ”Eventyret Begynder” og kommer til Tølløse Festival med en helt ny plade ”Kongens Hemmelighed” som udgives d. 14. juni 2019.

Lyt til deres seneste single her: https://www.youtube.com/watch?v=Jl2EbLzn1Es

Blueskartellet er tilbage på Tølløse Festival for tredje år i træk. Et vaskeægte lokalt orkester med musikken boret dybt ind i sjælen, som bare skal ud til os alle.
Bandets medlemmer fandt sammen i sommeren 2016, men har spillet sammen i andre sammenhænge helt tilbage fra 1960’erne. De gør en dyd ud af at gøre blues til en fest – “Let the Good Times Roll”. BluesKartellet har et bredt bagkatalog som spænder fra halvakustisk countryblues til tung Chicago Blues – pisket frem af den unge karismatiske guitarist, Jonas Nelausen. Bandet består af Leif Nedza (sang, guitar, ukulele, kazoo), Lasse Nielsen (bas), Benny Andreasen (trommer), Hans Gleie (keyboard, bluesharpe, guitar) samt Jonas Nelausen (sang, guitar).

https://www.facebook.com/Blueskartellet/

De kommende 3. klasser fra Kildedamsskolens Tølløse afdeling, har sammen med deres musiklærer Anne Munk, Pædagog David Smilsen og sanglærer fra Holbæk Kulturskole Helle Nerup, skrevet deres egne sange, som de vil fremføre på Tølløse Festivalen 2019.

Sangene, som alle har udgangspunkt i et sommertema, bliver akkompagneret af de tre lærere.

Kildedammens kuld har optrådt siden vi genåbnede festivalen og hver gang har det været i et stuvende fyldt telt. Derfor har vi denne gang placeret dem ude under åben himmel, så alle kan nyde de intet mindre end 45 unge lokale talenters yndefulde røst.

https://www.facebook.com/holb.dk/

 

Oplev den lokale duo “Karoline & Hr. Mac” på Tølløse Festival.

Ud af Holbæk Kulturskoles talentmasse stikker Karoline på 14 år ud med sin ganske inderlige og indlevende sangstemme som rent sangteknisk er de fleste forundt. I duoen “Karoline & Hr. Mac” bliver den fængslende stemme dygtigt akkompagneret af den modne guitar ekvilibrist – og mangeårige ven af familien – Mac.

“Karoline & Hr. Mac” har på mindre end et år formået at tryllebinde tilskuer ved flere mindre og større arrangementer, herunder til flere private arrangementer samt til det succesfulde afslutningsshow for “Danmarks Smukkeste Juleudstilling” i Herning.

Duoen fra den lille by, Kirke Eskilstrup, står endnu ikke med egne sange, men leverer til gengæld deres helt egne versioner af større, kendte værker, hvor harmonisk guitarspil og den klare, smukke vokal tilsammen leverer en intens, akustisk musikoplevelse.

 

I starten af 90èrne dannede Nybyvej 4 i Gl.Tølløse rammen om et bofællesskab, som afstedkom mange kreative aftener hvor fællessang var i højsædet. Her boede aftenens musikanter og de vil prøve at føre os tilbage til denne stemning og lyd, hvor alle genrer var tilladte.

Marie, Krede og Ulrik har alle spillet utallige gange på Tølløse Festival i forskellige sammenhænge.

De kommer med et repertoire som både byder på egne kompositioner, men også numre af bl.a Tina Dickow, Sebastian osv. Det er viser, rock, blues blandet sammen til en varm og særegen ”Tølløse-sound”.

Se et lille udpluk fra deres udsolgte koncert i No. 1 her: https://www.youtube.com/watch?v=b9OLTsuciRc

Soul er blevet til sjæl!

Den unge lokale musiker Marius har, efter et par år som dedikeret soulsanger, slået om i stilen. Han har det seneste år intensivt beskæftiget sig med singer/songwriter-genren. Det ligger ikke langt væk fra soul, at udtrykke sig sjælfuldt gennem den noget mere forsimplede struktur og vi skal da også både høre covers af et par 60’-er klassikere samt nyere singer/songwriter værker såvel som egne kompositioner.

Væk er de svulstige backingorkestre, som i stedet erstattes af Marius’ lyslevende klaverspil.

Kom og bliv revet med og bliv revet i!

Musikundervisning Midtsjælland med base i Tølløse, tilbyder musikundervisning til alle aldersklasser.

På Tølløse festival 2019 er Musikundervisning Midtsjælland repræsenteret med 2 bands og 3 solister.

“Green Spirit” er en trio, der spiller pop og rock. Gruppen består af guitarist Simon Blidvang, trommeslager/guitarist og sanger Lasse Andersen samt sangerinde/ukulelespiller – og trommeslager Olivia Andersen.

“That’s Why we came” er et symfonisk rock band, der spiller storladende numre. Bandet består af sangerinde Olivia Andersen, bassist Elias Andersen, trommeslager Rasmus Lykkebo, pianist Jonathan Larsen, guitarist Lasse Andersen.

De 3 solister er:

Sofia på 14 år, som synger og spiller klaver, og har spillet musik i 5 år. 11 årige Jasmin har sunget siden hun var helt lille og har altid beskæftiget sig med musik og sang. Christian på 14 år har sunget i 4 – 5 år år hos Musikundervisning Midtsjælland.

Fremtiden ser lys ud, for oasen på sjælland, med disse fantastiske musikalske talenter.

Tølløses ældste boyband er klar til at feste med alle jer skønne festivalgæster, så kom og vær med, slå dig løs og vær med til at runde Tølløse Festival 2019 af i selskab med de uimodståelige, uforlignelige og (næsten) ulastelige NEVER2LATE, der disker op med et bredt repertoire af dansevenlige hits fra både nær og fjern.

Neverland er nogle glade og passionerede unge mennesker fra 7., 8. og 9 klasse, som elsker at spille fed live musik.

De dannede bandet tilbage i 2017 på Tølløse Privat- og Efterskole og har spillet sammen lige siden. De nyder virkelig sammenspillet og hinandens selskab.

Neverland spiller pop, rock og folk og det gør de med deres helt egen tilgang til genrerne og med deres helt egen unikke fremtoning.

Energiske Oskar Rohde, med det altid gode humør, deltog i MGP 2017 med hans sang ” Danmark”. Efterfølgende har Oskar optrådt på scener rundt i landet og til privat fester. Oskar skriver og synger sine egne numre og elsker at lave en fest på scenen for og sammen med publikum.

Oskar vil ofte have sine super dygtige dansere Beate (- som du kan se i Oskars musikvideo ”Første gang”) og Mille med på scenen. Alle medlemmer af dansetruppen D.O.P.E.

Oskar har efter MGP lavet 3 nye singler: ”Sommer” og ” Første gang” og “Drømmepige”, som netop er udkommet. Tjek sangene og videoerne på Oskars Youtube kanal: OSKAR ROHDE

https://www.youtube.com/watch?v=pbphprhaodM

HOM SALONORKESTER skaber glæde, hyggelig stemning og musik af høj kvalitet.

Navnet Salonorkester er måske lidt misvisende (hvis man tænker at et salonorkester kun spiller operette og lettere klassisk musik), da orkesteret med tiden har udvidet, og nu spiller evergreens fra film og teater samt swing. Cirka halvdelen af melodierne er med sang på, resten er instrumentalt.

Grundet deres unikke sammensætning af instrumenter kan orkestret lave et meget varieret lydbillede. De spiller på saxofoner, klarinetter, tværfløjte, klaver, guitar, tuba, harmonika og violin.

Den tidligere grammy-nominerede vise-sangskriver Ragna Ea og hendes faste musikalske makker Per Nielsen byder igen i år på poetiske viser i et nordisk klangunivers med klaver og akustisk guitar. Repertoiret består af numre fra Ragna Eas tidligere udgivelser og en lille håndfuld helt nye numre, der kan blive blandt numrene på hendes næste udgivelse.

Ud over sine solistiske værker står Ragna Ea bag en række sange til fællesskaber, bl.a. Ordblindeforeningens støttesang “Alverdens Ord” med introduktion v/ Thomas Blachman og Tølløses egen slagsang “Byen hvor vi bor”, som vi traditionen tro skal åbne festivalen med igen.

Siden sidst har Ragna bl.a. begået denne fine sang med tilhørende video: https://www.youtube.com/watch?v=h_TaaZ_XsSM

Simple Twist er et dansk band med kreative og erfarne musikere, der spiller sange på dansk, inspireret af Bob Dylans musikalske univers.

Anders Ramsing synger og fortæller om egne nyskrevne fortolkninger af Dylans musik – det hele musikalsk arrangeret af dedikerede musikere. Simple Twist består af Anders Ramsing, Stig Jensen, Stig Andreasen, Christian Brandt og Niels Jørgensen.

Disse erfarne gutter har bl.a. spillet et udsolgt show i No. 1, som du kan få et lille glimt af her: https://www.youtube.com/watch?v=lPNZbnr7Hro

The Formænd er efterhånden et selvskrevet blad, når der skal afholdes Tølløse Festival. Og det er med god grund. De foregående koncerter på Sjællands Smukkeste har været for fulde huse og det kan vi vidst også godt garantere denne gang. Alle bandmedlemmer bor eller arbejder i Tølløse – på Sejergaardsskolen, der leverer skoleleder, musikskoleleder, musiklærer og en nuværende bestyrelsesformand og de to foregående bestyrelsesformænd til bandet.

De spiller dejlige danske 80’er hits, som du garanteret kan synge med på og helt sikkert danse til – så puds danseskoene og smør stemmen, så holder vi fest sammen!

Hør hits fra Dodo and the Dodos, Tøsedrengene, Rocazino, Halberg Larsen band og mange, mange flere. The Formænd har varmet publikum op for kendte danske navne som Søs Fenger, Zididada og Rugsted/Kreutzfelt, og har holdt syng med-aftener og 80’er fest i No. 1, og spiller derudover til en række private fester.

Nyd et lille tilbageblik fra deres koncert på festivalen i 2017:

https://www.youtube.com/watch?v=y1_EQ5yhNZc